Hilde van Regenboogbui nomineerde mij een tijdje geleden voor de sunshine blogger award. Gelukkig deed ze er mij nog eens aan herinneren 😉 Anders was ik het helemaal uit het oog verloren. Langs de ene kant vind ik het een hele eer om genomineerd of getagd te worden maar langs de andere kant vraag ik me ook wel af wat het waard is en waarom ik het doe. Nu doe ik het onder andere om aan genoeg berichten te hebben voor de 40 dagen bloggen challenge.

Hieronder de regels die aan deze Award verbonden zijn:

 • Bedank de blogger die jou genomineerd heeft en tag haar in je blogpost.
 • Beantwoord de 11 vragen die de blogger voor jou heeft opgesteld.
 • Nomineer zelf 11 bloggers om deze Award te ontvangen en stel ze 11 vragen.
 • Som alle regels op en plaats het logo van de Sunshine blogger Award in je blogpost.
sunshine blogger award

Vraag & antwoord

 1. Wat betekent creativiteit voor jou?
  Dat is al direct een moeilijke vraag om mee te beginnen… Volgens mij betekent creativiteit voor mij vooral een manier om mij te ontspannen en soms ook een manier om moeilijkere gevoelens, zoals verdriet, te verwerken. Het betekent dat je even helemaal jezelf kan zijn en aan niets anders moet denken.
 2. In welk soort interieur voel jij je het best?
  Bestaat er zoiets als een ‘casual’ interieur? Zo ja, dan denk ik dat ik mij daar het best in voel. Ik heb niet graag veel versiering, decoratie, planten etc… Voor mij mag het allemaal eenvoudig zijn en zeker ook niet te chique want dan zou ik voortdurend bang zijn om iets vuil te maken 😉
 3. Ware vriendschap betekent voor mij…
  Jezelf kunnen zijn! Je geaccepteerd voelen zoals je bent en zoveel je kleine als grote zorgen delen. Niets verwachten van elkaar maar je ‘gewoon’ goed voelen bij elkaar.
 4. Wintervakantie of zomervakantie en waarom?
  In de winter ga ik zelden of nooit op vakantie, want dan zit ik liever lekker warm binnen in mijn eigen nest. Vakantie in de zomer vind ik leuker maar dan mag het ook weer niet te warm zijn. Tussen 20 en 25 graden vind ik perfect. Dan kan je toch van de zon genieten én nog voldoende bezoeken zonder te moe te zijn door de warmte.
 5. Wie of wat is het allerbelangrijkste in je leven?
  Dat is een goede vraag maar een moeilijke om te beantwoorden… Ik denk dat ik mijn gezondheid en lichaam belangrijk vind. Je hebt namelijk maar 1 lichaam en ook maar 1 gezondheid, als je dat al zo kan zeggen, dus daar moet je goed voor zorgen.
 6. Geloof jij in toeval of denk je dat alles een reden heeft?
  Ik geloof in toeval. Ik vind het persoonlijk nogal vreemd om overal een reden voor te zoeken. Als je een oude kennis toevallig tegen komt op de trein is dat toch toeval? Welke reden zou je daar achter kunnen zoeken? Toevallige ontmoetingen vind ik trouwens meestal het leukst 🙂
 7. Als je boeken leest, door wie of wat laat je je hierin dan inspireren?
  Op verschillende manieren eigenlijk maar ik denk in het begin vooral door de recensies op Goodreads en tips die ik kreeg van mijn ouders, vrienden, collega’s… Toen ik met mijn boekenblog begon, ben ik veel anderen gaan volgen die bloggen over boeken en haalde ik daar mijn inspiratie vandaan. Ik merk dat ik tegenwoordig meer naar boeken van auteurs waar ik al eerder iets van gelezen heb.
 8. Als je iets niet kan kopen dat je absoluut wil, voel jij je dan ongelukkig?
  Ik ben iemand die te veel koopt, zeker als ik me wat ongelukkig of minder goed voel. Ik heb het lang niet gekund om iets niet te kopen wat ik echt graag wou hebben. Omdat het om financiële redenen nu echt wel nodig is om de broeksriem aan te spannen, zoals ze hier zeggen, daag ik mezelf uit om zo weinig mogelijk te kopen en tot nu toe gaat dat best wel goed! Al 2 maand geen dingen gekocht die ik niet echt nodig heb. Ik hoop dat ik deze trend nog minstens 10 maanden kan volhouden.
 9. Mocht je zelf de wereld kunnen verbeteren, wat zou je dan anders doen?
  Ik ben een heel onzeker iemand en zie me dus geen grootse dingen doen. Wat ik wel zou willen en waar ik probeer om mijn steentje aan bij te dragen, is verdraagzamer zijn en minder vooroordelen hebben. Ik denk dat het best is om alles en iedereen een eerste kans te geven, als het dan niet meevalt kan je nog beslissen om er niet meer verder gaan maar hoe kun je voor een eerste keer weten of het meevalt? Hoe die persoon is?
 10. Vind je het belangrijk om te voldoen aan wat anderen van jou verwachten? Waarom (niet)?
  Ik denk dat ik daar los van aan het komen ben. Ik heb jaren willen voldoen aan de verwachtingen van anderen maar was mezelf niet. Dat had ik toen niet door, maar achteraf wel toen ik meer nadacht over wat ik écht wil, wat ik leuk vind, hoe ik de dingen zie. Het is niet gemakkelijk en ik merk vooral dat ik tegenover mensen die autoritair zijn/ een autoriteit hebben, heel erg ‘onderdanig’ ben en mij in bochten wring om te voldoen aan hun verwachtingen.
 11. Stel: morgen dien je alles achter te laten. Welke drie dingen zou je dan absoluut willen meenemen?
  Vandaag zou ik mijn e-reader, mijn goed bed en mijn smartphone meenemen maar dat zou morgen zo maar anders kunnen zijn en volgende week nog eens anders.

Nominaties

Ik houd eigenlijk niet zo van mensen nomineren omdat ik het gevoel heb dat ik ze dan verplicht om aan iets deel te nemen waar ze misschien geen zin in hebben. Ik ga hier 11 interessante blogs opsommen en laat die mensen de keuze of ze de tag willen overnemen of niet.

 1. Puurder leven
 2. Atelier Rosan
 3. Miss Pixie
 4. Jongens toch
 5. Priegelblog
 6. Dominique knitting
 7. Knitting Gwen
 8. Nononsonsmoms
 9. Quali-Time
 10. Hanne Vandersteen
 11. CQ handmade

Vragen voor de genomineerden

Niet gemakkelijk om 11 vragen te bedenken… Hier komen ze.

 1. Waarom doe je wat je doet?
 2. Waardoor voel jij je gemotiveerd om dingen te doen die je eigenlijk niet leuk vindt?
 3. Reis je liever met de trein of met het vliegtuig en waarom?
 4. Strandvakantie of citytrip en waarom?
 5. Hoe is je hobby of je passie ontstaan?
 6. Zou je willen dat je meer tijd had om je hobby uitoefenen?
 7. Wat wil je al heel lang kopen maar staat nog altijd op je verlanglijst?
 8. Hoe sta jij tegenover levenslang leren?
 9. Welke sport beoefen je? Als je geen sport beoefent, waarom niet?
 10. Heb je huisdieren? Zo ja, welke dieren en hoe noemen ze?
 11. Lees je veel in je vrije tijd?

5 reacties

Hilde · 07/03/2018 op 11:55

Ik hoop dat ik jou dan niet het gevoel heb gegeven dat dit een ‘verplichting’ was. Dat was zeker niet m’n bedoeling, Lize.

  admin · 07/03/2018 op 19:09

  Ik heb een haat-liefde verhouding met ‘stokjes’. Normaal doe ik er niet aan mee maar deze leek mij wel leuk en kwam ook goed uit zo tijdens 40 dagen bloggen 🙂

Kreanimo · 07/03/2018 op 17:59

Ik werd ook genomineerd door een blogger uit jouw lijstje.

Leuke award.

  admin · 07/03/2018 op 19:08

  Leuk dat jij ook genomineerd werd 🙂

Leen · 21/03/2018 op 11:48

Ik ben het helemaal met je eens dat je lichaam en je gezondheid het allerbelangrijkst zijn. Dat heb ik pas beseft door ziek te worden. Zonder een goede gezondheid ben je niets!
En keidikke merci voor de nominatie 😉 De vraagjes lijken me leuk en ik ga ze zeker in een blogpostje beantwoorden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: