Omdat negatieve gedachten veel frustratie oproepen bij mensen die mediteren, zou het breien kunnen helpen om iets om handen te hebben tijdens het mediteren. Dat idee is eigenlijk al duizenden jaren oud. In de oudheid illustreerden leraren dit aan de hand van een voorbeeld. Wanneer een olifant werd meegenomen toen ze naar de markt gingen, zat de olifant met zijn slurf in verschillende manden, net zoals dat onze gedachten afdwalen naar het verleden, de toekomst en andere scenario’s. Toen de trainer de olifant een stokje gaf om in zijn slurf te houden, dwaalde de olifant niet meer rond. De olifant was gefocust op het stokje en dat is een afleiding voor de geest.

Nog iets anders wat breien gemeen heeft met eeuwenoude meditatietechnieken, is het gebruik van repetitieve bewegingen. De continue beweging van de naalden houdt je gefocust, evenals het aantal herhalingen bijhouden. Zowel lichaam als geest zijn geëngageerd en gefocust.

Er is een wetenschappelijk onderzoek dat laat zien hoe effectief repetitieve bewegingen kunnen zijn om de geest te kalmeren. Herhaalde bewegingen en het gefocust zijn op het breiwerk, lokken het ontspanningsgevoel uit.

Mensen beginnen om verschillende redenen te breien en te haken – omdat een familielid het hun geleerd heeft, of ze zijn van nature aangetrokken tot handwerk – maar de associatie met meditatie is universeel. Breien is een manier om te relaxen maar ook om naar binnen te kijken.

Dit is een vrije vertaling van “Medknitation Part II: Therapeutic knitting is a thing

Categorieën: Interweave

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: