Ik krijg wel eens de vraag hoe het komt dat ik zoveel tijd heb om te breien. Die tijd krijg ik natuurlijk niet zomaar. Ik maak tijd vrij om te breien omdat ik weet dat het mij erg goed helpt om te ontspannen en mijn gedachten te verzetten.

Ik ben iemand die ‘s morgens op tijd op staat om rustig te kunnen ontbijten en wakker te worden voordat ik naar het werk moet vertrekken, soms heb ik dan al een paar minuutjes tijd om te haken of breien voordat ik naar het werk te vertrekken en dan doe ik dat ook. Het nadeel is dan wel dat ik soms denk “nog snel een rij breien” en dat ik mij dan moet haasten om op tijd op het werk te komen.

Ik reis vaak met het openbaar vervoer en neem dan ook mijn breiwerk mee. Op de bus breien vind ik niet zo gemakkelijk, in de bus word ik ook sneller misselijk dan in de trein. Als ik met de trein reis heb ik altijd een breiproject mee.

Als ik op zondag naar mijn mama ga en ik weet dat het nog even gaat duren voordat we gaan eten, dan neem ik een eenvoudig project mee zodat ik met mijn handen kan bezig zijn maar ondertussen toch ook nog kan praten.

Ik kan ‘s avonds niet gewoon TV kijken, ik moet ondertussen met mijn handen kunnen bezig zijn. Dus ook al zit ik ‘s avonds een paar uur TV te kijken, dan ben ik toch ook productief geweest want ik ben aan het breien. Je moet natuurlijk je breiwerk wel wat afstemmen op het programma dat je aan het kijken bent, het is echt geen goed idee om een moeilijk kantpatroon of iets met veel telwerk te breien als je ondertussen naar een thriller aan het kijken bent!

Een algemene tip om meer tijd te maken voor andere dingen, en dus ook voor breien of haken, is om je computer uit te zetten en ook de WiFi op je smartphone uit te zetten. Als je dat echt te moeilijk vindt, kan je ook je smartphone op stil zetten en de trilfunctie uit, dan krijg je wel nog meldingen en kan je tussendoor nog iets opzoeken op internet maar wordt je toch niet om de haverklap gestoord.


4 reacties

Ellen · 14/03/2019 op 07:31

Voor de dochter er was, breide ik ook ‘s’ morgens voor ik naar mijn werk vertrok. Dat lukt nu niet meer en als de tweeling er gaat zijn, vermoed ik dat dat ook nog een paar jaar gaat duren voor ik dat weer kan. Ik zal dan al om half 6 moeten opstaan om alles rond te krijgen en nog vroeger, nee, dat zie ik niet zitten…

    Lize · 14/03/2019 op 10:42

    Ik kan me voorstellen dat het moeilijker is om tijd vrij te maken als je kinderen hebt. Ik woon alleen en sta om 6u op om om 7u30 naar het werk te vertrekken en zelfs dan heb ik nog niet elke dag tijd om ‘s morgens te breien.

Leen · 06/04/2019 op 10:56

Dat laatste vind ik ne moeilijke: internet afzetten! Maar ik probeer het de laatste tijd ‘s avonds wel te doen zodat ik rustig kan lezen en unwinden voor ik ga slapen.

    Lize · 07/04/2019 op 08:50

    Overdag kan ik mijn internet wel afzetten maar wil dan ‘s avonds precies zeker zijn dat ik niet te veel gemist heb en dan begin ik in bed internet te checken. Dat is natuurlijk ook niet goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: