Begin dit jaar nam ik mij voor om veel sokken te breien. Ik ben daar nog niet zo heel goed in maar ik wil dat echt wel graag kunnen! Het plan was is om alle sokken uit het boekje “Sokken brei ik zo!” te breien. De uitleg in het boek is helder en duidelijk. Zo kan ik ineens ook oefenen om verschillende hielen en tenen te breien. Bovendien komt het ook goed uit omdat ik die sokken eind dit jaar dan verkopen op Camping Flamingo, een maandelijkse markt met tweedehands spullen en handgemaakte creaties.

Ik had een hele tijd geleden twee bolletjes sokken wol gekocht waarvan de kleuren toch niet echt mijn ding waren. Ik dacht, laat ik daarmee oefenen en het eerste paar sokken breien. Zo gezegd, zo gedaan. De kleuren vallen beter mee dan ik op voorhand had gedacht.

Het is een gemakkelijk patroon om te breien. Ik heb eerste 20 rijen boordsteek gebreid: 2 rechts en 2 averechts. Het patroon voor het been is 3 rechts en 1 averechts dus goed te doen voor beginnende breiers. Ik heb de ‘klassieke’ Hollandse hiel gebreid maar hij stond anders uitgelegd dan ik het gewoon was en daardoor heb ik er toch weer wat uit kunnen leren. Omdat in het boekje werden aangeraden om een ronde teen te breien, deed ik dat ook. Dat houdt in dat je 1 rij breit met minderen, 5 rijen gewoon, 1 rij met minderingen, 4 rijen gewoon, 1 rij met minderingen, 3 rijen gewoon en zo verder tot dat je in de laatste toer telkens 2 steken samen breit.

Kan jij goed sokken breien of wil je het graag leren?

Categorieën: BreienKousen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: