Een speciale naam voor een prachtige sjaal! Deze naam is afgeleid van een eilandengroep in Noorwegen en ik vind ook wel dat je er, met veel fantasie, een besneeuwde bergtop in kan herkennen.

Ik vond het echt een hele leuke sjaal om te breien, al was het wel véél meer werk dan ik dacht. De sjaal is gebreid met de slip stitch techniek die ook wel afgehaalde steken wordt genoemd. Je breit telkens in één kleur en haalt dan ondertussen steken van de andere kleur af waardoor je eenvoudig een patroon kan breien.

Als je begint te breien meerder je in elke even naald 1 steek aan de linkerkant, als je in het midden bent, minder je telkens 1 steek aan de rechterkant waardoor deze sjaal een leuke vorm krijgt. Een soort parallellogram. Door dat je afwisselend met twee kleuren breit krijg je een stevig “weefsel” waardoor deze sjaal lekker warm aanvoelt en nauwelijks wind zal doorlaten.

 

Deze sjaal breide ik op bestelling maar ik wil graag een andere sjaal van deze ontwerpster maken, ook met de slip stitch techniek.

Categorieën: Uncategorized

2 reacties

minoesjka2 · 13/02/2019 op 19:59

Mooie sjaal zeg, vooral met die overlopende kleuren.

    Lize · 14/02/2019 op 06:49

    Die overlopende kleuren geven een leuk effect he 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
40 ⁄ 20 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: