Een aantal dagen geleden zag ik op Instagram deze oproep voorbijkomen: mensen gezocht om de “Five (six) of diamonds hat” te testbreien. Het was lang geleden dat ik een muts gebreid heb dus ik stelde me graag kandidaat. De muts moest relatief snel klaar zijn maar met naalden 4 en 5 en relatief dikke wol, toch dikker dan ik gewoon ben, zou dat wel snel vooruit gaan.

Eens ik begon aan de muts merkte ik dat het al lang geleden was dat ik een muts gebreid had! Sokken brei ik ook met 4 korte naaldjes maar die wol is veel dunner dus die steken passen veel makkelijker op de naaldjes. Nu moest ik constant oppassen dat de steken aan de onderkant niet van de naalden gleden, wat jammer genoeg af en toe wel gebeurd is… De muts is jammer genoeg ook niet zo heel goed gelukt. Hij is wel lekker warm en ik ga het niet nalaten hem te dragen. Misschien maak ik hem wel een tweede keer zodat het beter lukt.

Het patroon is niet moeilijk. De diamanten brei je door eerst 1 steek averechts te breien, de even rijen worden altijd helemaal rechts gebreid, de rij daarna 3 steken averechts, de rij daarna 5 steken enzovoort. Als je in het midden zit, begin je terug te minderen tot dat je eindigt bij een averechtse steek. De ‘punt’ van de muts minder je door om de zoveel steken twee steken samen te breien.

De eerste foto trok ik gisteren, toen het nog mooi weer was, maar achteraf zag ik dat dat de binnenkant van de muts was. Vandaag een nieuwe foto genomen, van de buitenkant deze keer maar persoonlijk vind ik de binnenkant eigenlijk mooier. Een muts die je dus langs twee kanten kan dragen.

Categorieën: BreienMutsen

3 reacties

Jongens toch! · 15/01/2018 op 15:39

Ik vindt hem super goed gelukt en mooi! Je mag voor mij altijd nog eens proberen 😉

    admin · 22/01/2018 op 13:10

    Dat is een goeie hint 😉 Het zal nog wel even duren voordat ik hem nog eens kan breien.

minoesjka2 · 15/01/2018 op 19:58

Nou, ik ben misschien niet zo kieskeurig omdat ik zelf niet meer brei, maar ik vind hem er prachtig uit zien. Lijkt me ook wel lekker dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: