Een hele tijd geleden, heb ik mij voorgenomen om alle sokken uit het boekje “sokken brei je zo!” te breien. Ik ben namelijk nog niet zo erg goed in sokken breien en wil dat dus graag nog wat oefenen.

Ver ben ik er nog niet mee geraakt want het 2de paar heb ik nog maar een paar weken geleden afgewerkt. De sokken zijn wel populair want een paar dagen nadat ze waren afgewerkt, heb ik ze verkocht op een marktje.

Het patroon kreeg de naam vlaggetjes. Je breit eigenlijk heel de tijd driehoekjes die de ene keer naar links wijzen en de volgende keer naar rechts. Zo ontstaat er een lijn waar allemaal vlaggetjes aan hangen, vandaar de naam.

Ik had de wikkel niet meer die rond de wol zat maar ik was zo benieuwd naar de kleuren dus leek het mij ideaal om deze sokken daarmee te breien. Ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb. De kleuren komen ook goed uit vind ik.

Brei jij soms sokken?

 

Categorieën: BreienKousen

2 reacties

minoesjka2 · 22/12/2018 op 19:32

Nee, nog nooit sokken gebreid. Zelfs als kind zijnde op school ben ik de dans ontsprongen. Ik weet wel dat mijn zus verplicht sokken moest breien op school, daar zijn heel wat traantjes bij gevallen.

    Lize · 01/01/2019 op 08:39

    Vroeger leerde je inderdaad op school sokken breien hé. Ik kan me voorstellen dat dat moeilijk was. Zeker omdat het dan iets ‘verplicht’ was en niet omdat je het zelf wou leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: