Op Twitter zag ik een oproep voorbijkomen van Chefwol en Breiclub. Zij verzamelen wasdoekjes in voor Storm for life. Deze laatste gaan de doekjes dan afgeven aan Keniaanse weeskindjes. Dat vind ik een leuk en goed initiatief! Bovendien heb ik nog verschillende kleuren zachte katoen liggen en dat is daar ideaal voor. Jammer dat er niet veel tijd meer was voordat de doekjes verstuurd moesten worden, anders had ik er zeker meer dan 3 gemaakt.

Voor de eerste twee doekjes zocht en vond ik inspiratie op Ravelry. Het eerste wasdoekje was moeilijker om te breien dan ik dacht en ik denk ook dat het patroon niet helemaal klopte, het patroon kwam in ieder geval niet overeen met de foto die er bij stond.

 

Omdat ik zowel van groen als van blauw nog een half bolletje over had, wou ik graag nog een doekje maken waarin de twee kleuren gecombineerd werden. Ik vond niet onmiddellijk een patroon dat mij aansprak en heb dan zelf maar iets bedacht:

Met naalden nummer 3 en 1 kleur Debbie Bliss eco baby zet je 40 steken op.

Je breit 2 naalden in ribbelsteek (alle steken rechts) en daarna wissel je van kleur en brei je weer 2 naalden in ribbelsteek. Zo ga je verder tot dat je ongeveer 5 ribbels (= 10 naalden) hebt.

De rij daarna brei je 6 steken in rechts, 28 steken averechts en dan terug 6 steken rechts.
De volgende naald brei je helemaal rechts.

Doordat je aan de zijkant 6 steken rechts breit krijgt het doekje een mooie rand en gaat het niet opkrullen.

Je blijft zo verder breien totdat je nog ca. 2,5 cm moet breien en daarna brei je terug 5 ribbels zodat het werk ongeveer een vierkant is.

 

 

Categorieën: Breien

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: