Woesten van Kris Van Steenberge
Wat een boek: het verhaal en de taal maken het tot een prachtig geheel! Het verhaal speelt zich af tijdens de eerste wereldoorlog in een Vlaams dorp, Woesten, maar het hoofdthema is zeker niet de oorlog, tot halverwege het boek heb je niet eens door dat de oorlog in beeld zou kunnen komen.
Het verhaal gaat over een gezin: mama en papa met 2 zonen (een tweeling). Op deze volgorde doen ze ook hun verhaal en kom je zo hun standpunten te weten. De ouders trouwen als Elisabeth zwanger is. Een aantal maanden later bevalt Elisabeth niet van 1 zoon maar van 2 zonen.
De eerstgeborene, Valentijn, is een gezonde, knappe jongen maar de tweede, Nameloos, is helemaal misvormt. Elisabeth zorgt dat haar kinderen goed opgroeien en alle mogelijke zorgen krijgen, vaak met behulp van tante Zoë. Guillaume is afgestudeerd als arts en doet zijn werk ook graag maar door het verdriet van een misvormde zoon te hebben en dat niet te kunnen accepteren begint hij te drinken en dit gaat steeds meer de bovenhand nemen.
Nameloos komt uiteindelijk bij de paters terecht en lijkt daar zichzelf toch wel te kunnen ontplooien en leert veel nieuwe dingen bij. Dit krijg je te lezen in het 3de deel van het boek.
In het 4de deel komt Valentijn aan het woord. Hoe is het met hem verlopen? Wat heeft hij allemaal meegemaakt? Veel!
Categorieën: Boeken

2 reacties

minoesjka2 · 18/10/2020 op 15:23

O, dat lijkt mij inderdaad een goed boek zeg, die zet ik op mijn lijstje. Bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: