Ik ga regelmatig oppassen bij een jongen met het syndroom van Down. Dat is op dit moment ook weer iets minder omdat de mama het niet meer vraagt, maar als het nog eens nodig is ga ik graag terug oppassen.
Iedereen moet de kans krijgen om creatief te zijn. Ik help bij de spelotheek door het speelgoed in te schrijven dat wordt uitgeleend door kinderen en volwassenen met een beperking. De spelotheek is jammer genoeg nog niet terug opgestart na de lockdown. Er werden in januari al grote veranderingen aangekondigd en dat in combinatie met het nieuwe Coronavirus, lijkt niet echt vlot te lopen.
Tijdens de lockdown had ik mij als vrijwilliger opgegeven via Leuven helpt en zo ben ik een paar keer gaan helpen bij de solidaire kruidenier “Het perron”. Dit is een buurtwinkel voor wie het financieel wat moeilijker heeft. Deze persoon kan zijn of haar boodschappen tot 40 % goedkoper doen. Je kan er ook solidair winkelen en de normale prijs betalen.
Ik zou mijn leven dus wel kunnen vullen met vrijwilligerswerk. Ik krijg van het vrijwilligerswerk vaak ook meer energie dan van het betaald werk.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: