Nog een tag, hoor ik je al denken. Ja, dat klopt maar het is geen tag zoals alle anderen tags.  Iedereen die deelneemt aan 40 dagen bloggen, kan lid worden van een Facebookgroep waar we elkaar inspireren en vooruit helpen. Zo kwam Barbara op het idee om een tag te maken over onszelf, over de blogger achter de blog.

Stel jezelf en de blog eens voor in max. 20 woorden 

Lize – 31 – Made by Lilo – handwerk – breien – lezen – creatief – eerder ochtendmens – verlegen – hoog sensitieve persoon – Leuven – bijberoep

Waarover ging je eerste blogbericht?

Dat weet ik niet meer en moet ik dus gaan opzoeken… Ik ben een 2-tal jaar geleden begonnen op een WordPress blog, dit is een WordPress website 😉 , en de eerste berichten die ik online zette waren de creaties die ik tot dan toe gemaakt had. Blijkbaar stond de golfbrekersjaal bovenaan op mijn lijstje.

Veranderde de blog al van stijl en inhoud in de loop der jaren? 

Ja! Al meer dan genoeg. Ik blog nog niet zo heel lang en ben van nature uit een onzekere persoon. Mix die twee dingen, dan kan je daaruit concluderen dat ik steeds aan het zoeken ben over hoe ik iets ga aanpakken en aan het nadenken over wat anderen graag lezen etc. Ondertussen weet ik wel dat ik mijn eigen gedacht en gevoel moet volgen omdat je het anders niet volhoudt, maar toch…

Wat wil je graag nog bijleren om je blog te verbeteren? 

Mooie foto’s trekken met mijn smartphone en deze eventueel ook bewerken. Ik vind het vooral moeilijk om foto’s te trekken als het donker is, ook met een fototoestel dat meer functies heeft dan een smartphone.

Als je slechts één blogpost mocht kiezen om je nieuwe lezers te laten lezen, welkeen zou dat zijn? 

Pff… Zo’n moeilijke vraag! Ik zou zeker aanraden om het bericht over (het ontstaan van) Made by Lilo te lezen omdat dit al een goede samenvatting geeft van wat je hier allemaal kan terugvinden.

Op welke (blog)skill van een andere #40dagenblogger ben je stiekem jaloers? 

Er zijn zoveel mensen waar ik jaloers op ben omdat zij dingen kunnen die ik ook wil kunnen. Om er een paar te noemen: de schrijfstijl van Kathleen, de heerlijke recepten die Fieke op tafel tovert en de creativiteit van Miss Pixie.

Voor welke samenwerking mogen ze je altijd contacteren? 

Ik lees het regelmatig dat bloggers gecontacteerd worden door een persoon of bedrijf om een samenwerking aan te gaan maar ik moet bekennen dat ik nog niet helemaal begrijp wat dat inhoudt. Daardoor zou ik liever nog niet gecontacteerd gecontacteerd worden maar wie weet kijk ik daar binnen een maand weer heel anders naar.

Waar, wanneer en hoe lang blog je meestal? 

Ik heb daar geen vaste plaats en schema voor. Meestal zit ik wel beneden in mijn woonkamer aan de laptop. Hoe lang ik blog hangt af van hoeveel inspiratie ik heb maar ik probeer om altijd een paar berichten ineens te schrijven zodat ik een paar dagen ‘rust’ heb.

Wat is je ultieme blogessential (naast de computer)? 

Ik ben aan het twijfelen of ik mijn smartphone camera of mijn ideeënboekje op de eerste plaats zou zetten. Voor mij zijn ze allebei evenwaardig. Het boekje misschien nog meer omdat ik daar in kan brainstormen en ideeën kan neerschrijven die dan later in een blogpost gegoten worden.

Welke bloggers die deelnemen aan #40dagenbloggen volg je op de voet en lees je zo vaak als mogelijk?

De berichten van Fieke en Kathleen lees ik altijd, reageren doe ik niet altijd omdat de situaties vaak anders zijn dan die van mij en ik het daardoor moeilijk vind gepast te reageren. Ook de blog van GewoonElke lees ik graag, zij heeft ook zo’n leuke schrijfstijl.

Hoe vergaat het bloggen je tijdens de #40dagenbloggen? Hoe pak je het aan? En zou je volgend jaar weer meedoen? 

Zoals ik gisteren al liet weten, zit ik even in een dipje, maar voordat dipje ging het bloggen beter dan ik op voorhand had kunnen denken. Ik heb niet echt een plan van aanpakken. Voordat de challenge begon heb ik allerlei ideeën opgeschreven waar ik over wil bloggen, die zou ik dan allemaal ‘verwerken’, maar dat is alleen in het begin gelukt. Ik heb vorig jaar ook meegedaan met deze uitdaging en weet eerlijk gezegd niet goed of ik volgend jaar terug zou meedoen. Als ik tegen dan genoeg inspiratie en ideeën heb, zal ik wel terug meedoen, anders is het echt wel moeilijk om 40 interessante berichten te bedenken.

Deel 1 tip of bemoedigend woordje om de andere bloggers een duwtje in de rug te geven. 

Schrijf waarover je wilt schrijven en waar jij je goed bij voelt.

Post hieronder een foto van hoe je nu aan het bloggen bent. Het leven zoals het is. 

 

 


3 reacties

minoesjka2 · 19/03/2018 op 19:39

Wat een leuke tag zeg, en dat zal je vast helpen om weer wat inspiratie te krijgen 🙂

Leen · 19/04/2018 op 15:23

Een tip voor het maken van foto’s: doe dat altijd bij daglicht, want dat is het beste licht! In het donker heb je altijd schaduwen van de flitser en enfin dat komt gewoon nooit goed.

    admin · 19/04/2018 op 17:45

    Bedankt voor de tip! Ik probeer dat al toe te passen maar in de winter is het zo lang en veel donker hé, nu is dat al iets makkelijker toe te passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: