Het is al weer van januari geleden dat ik jullie de projecten liet zien waar ik mee bezig ben.  Hoogtijd dus dat ik hier nog eens een update plaats. Zoals meestal altijd heb ik  veel meer projecten op de naalden staan maar ik toon hier waar ik het “actiefst” en het meest recent mee ben bezig geweest.

Vorige woensdag volgde ik les om kabels te leren breien en begonnen we aan een sjaal met kabels aan twee kanten. Aan twee kanten? :O Ja, echt. En dat blijkt zelfs nog makkelijker te zijn dan één kant. Ik ben zelf al benieuwd naar het resultaat. In het midden van de sjaal verander je één van de twee bollen waardoor de sjaal uit twee delen lijkt te bestaan.

De zozjaal is gebreid maar moet nog aan elkaar gezet worden en een boordje aan gebreid. Ik vermoed dat ik deze pas volgende winter cadeau ga geven maar zeker ben ik natuurlijk niet met dit Belgische weer.

Ik heb mij voorgenomen om dit jaar te oefenen met sokken breien. Ik vind dat leuk om te breien en er bestaat zoveel prachtige sokkenwol maar het lukt mij nog niet altijd even goed. Dus terug met een eenvoudige sok begonnen, 3 steken rechts en 1 steek averechts,  en so far so good.

Bestellingen probeer ik voorrang te geven maar zoals jullie begrijpen is dat niet altijd gemakkelijk als je met zoveel bezig bent. Laurelie heeft een speciale vorm maar gaat er volgens mij heel mooi uitzien! Het is pas door de sjaal te fotograferen dat ik zag hoe mooi de ‘figuurtjes’ uitkomen.

Met welke projecten ben jij bezig?


1 reactie

Leen · 07/04/2018 op 14:36

Ik ben al sinds vorige winter (jawel, die van 2016-2017 :-D) bezig met een eenvoudige sjaal, en ook nog met een lappendeken waar ik jaren geleden eens aan begon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: