Een nieuwe maand dus tijd om iets nieuw uit te proberen. Vanaf nu wil ik jullie elke 1ste van de maand mijn WIP’s (work in progress) tonen. Misschien motiveert mij dit wel om ze tegen het einde van de maand wat verder af te werken?

Het schooljaar is terug begonnen en bijna gelijktijdig zijn ook de brei- en haaklessen begonnen, waardoor ik weer met te veel te gelijk bezig ben en te weinig krijg afgewerkt naar mijn zin.

  1. Cissy, luchtige sjaal

Deze sjaal wordt gebreid met naalden nummer 7 en een combinatie van Apilou, een zacht, effen wit garen en Glitz, een iets ruwer glitter garen uit de Veritas. Het patroon is helemaal niet moeilijk: 2 steken averechts samenbreien, 1 omslag, de eerste en laatste steek worden altijd recht gebreid.

2. Tunisch haken

Een week of twee geleden volgde ik een éénmalige workshop Tunisch haken bij Femma gegeven door Mme Stina. We kregen de basissteek aangeleerd: een ketting haken, steken van de ketting opnemen en dan per 2 over de haaknaald halen. We kregen de uitleg van deze basissteek maar ook hoe we kleinere vierkantjes kunnen haken met deze techniek.
Ik zag het groots en begon onmiddellijk aan een kussenhoes. De voorkant zou ik gewoon “effen” doen in de basissteek. Tot nu toe nog niet verder geraakt dan een rij of 10.

3. Gehaakte plaid

Twee weken geleden begon ik bij Sarita creatief met een cursus haken. Ik kan de bekenste steken (losse, vaste, stokje) wel haken maar ik kan geen patronen lezen. Dat ik linkshandig ben én links haak maakt het er niet makkelijker op. En natuurlijk zag ik het meteen weer groot en begon ik met een plaid. Gemaakt met met Katia Darling en haaknaald nummer 2: 3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes, 1 losse… En voor de hoeken 3 stokjes, 3 lossen en terug 3 stokjes. Het is een gemakkelijk patroon maar ik moet er toch mijn aandacht bijhouden!

4. Sokken

(Geen up-to-date foto)

Van de drie paar sokken die besteld zijn is er 1 paar bijna klaar dus daar zal ik nog wel een tijd mee bezig zijn.

5. Ajour breien

Vanavond ben ik begonnen met een cursus ajour breien. Het zijn minimum 4 lessen en per les krijgen we 2 patronen. Ik brei met Merino extra fine 120 en ben van plan er een deken van te maken. Gelukkig moet dat niet snel klaar zijn.

Categorieën: BreienWIP

4 reacties

Oudmaarnietversleten · 01/10/2016 op 09:38

Amai, wat veel projekten. Ik ben benieuwd! Succes!

gerhildemaakt · 01/10/2016 op 22:04

Amai, dat zijn veel projecten! Veel haak- en breiplezier nog!

curieuzeneuzemosterdpot · 05/10/2016 op 00:04

goh, je bent niet met 1 werk bezig, maar met 4 tegelijk??
en nog niet zo’n gewone werkjes ook?
jij bent ne krak, lize! 🙂

WIP november 2016 – Made by Lilo · 01/11/2016 op 00:28

[…] de luchtige sjaal en het Tunisch haken van WIP oktober heb ik niet meer verder gewerkt. Wat heb ik dan wel […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: