Breiende mannen

We kunnen het ons nu bijna niet meer voorstellen maar vroeger waren het vooral de mannen die breide, vooral in het kader van hun beroep dan maar ook omdat het zo rustgevend is.

14.04.09.Artikel.Engels-Kamp-main-wp-breiende-matrozen
Bron: Geschiedenis Beleven

Tot aan de 19de eeuw waren breiende mannen een bekend verschijnsel. Met name matrozen en herders stonden bekend om hun brei-activiteiten. Daarna is breien voornamelijk een vrouwen aangelegenheid geworden. Een uitzondering hierop is het eiland Taquile want dat staat bekend om zijn breiende mannen.

27625009-men-knitting-on-taquile-island-lake-titicaca-peru
Bron: freeimages

Het beeld dat alleen vrouwen is achterhaald, zo was er een brei-evenement in Sheffield waar meer mannen dan vrouwen aanwezig waren, heeft breiwol fabrikant Rowan dubbel zoveel mannelijke klanten in vergelijking met 4 jaar geleden en Andrew Stephenson breit ’s morgens voordat hij naar het werk gaat omdat het een hobby is waar je helemaal in kunt opgaan waardoor je kan ontspannen en fris aan het werk kan gaan.

Bron: Alles over breien

4 gedachten over “Breiende mannen

    1. Op vrijdagavond komt er regelmatig een man breien bij de Stitch ’n Bitch en in Kortrijk hebben Bart en Francis een wolwinkel en die breien zelf ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
20 ⁄ 10 =