Soms begin ik graag aan projecten die snel klaar zijn. Of waarvan ik op voorhand denk ik dat ze snel gaan klaar zijn. Zo ging het ook met de XL halsdoek. Een tijd geleden kocht ik bij Sarita creatief 1 bol Katia woody bits garen: wit garen met daar gekleurde houten kralen aan. Ik nam deze bol mee onderweg met de breitrein en nam mij voor om die sjaal op één dag af te werken. Dat is ook gelukt maar de sjaal bleek toch echt wel klein te zijn hoor!

Getwijfeld, nagedacht en nog meer getwijfeld. Ik wou deze sjaal echt wel af hebben om één dag maar wat ben je met een (te) kleine sjaal? Knoop doorgehakt en toch maar een 2de bol Katia woody bits gaan kopen. Eindelijk is de sjaal afgewerkt.

Heel eenvoudig om te breien en met naaldnummer 7 dus dat gaat snel vooruit. Je begint met 3 steken en op het einde van elke rij meerder je door om een omslag te maken tussen de voorlaatste en laatste steek. Om de 6 rijen doe je een rij met kralen: 6 steken breien, kraal mee breien, 6 steken breien, kraal mee breien… De ene naald brei je na 6 steken de eerste kraal en de andere keer na de 2de steek. Zo krijg je een leuke afwisseling en ziet de halsdoek er speels uit.

Zo’n XL halsdoek maak ik voor jou € 45 en kan in verschillende basiskleuren gemaakt worden.


2 reacties

Atelier Rosan · 08/09/2016 op 10:43

Ik ben blij dat je de sjaal groter gemaakt hebt! Hij is echt prachtig. Geniet er van!

curieuzeneuzemosterdpot · 09/09/2016 op 23:27

ohhhh . wat een mooie en originele sjaal, liesje, met die kleurrijke kraaltjes ertussen!

de breitrein .. hoe gezellig kan dàt zijn? heerlijk! 🙂

fijn weekend, liesje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: