Een tijdje geleden had ik nog eens zin om te haken. Ik kan dat niet zo heel goed en doe het daarom ook iets minder graag maar had er toch nog eens zin in, even iets anders dan breien.

Ik maakte de krullerige frutselsjaal al een paar keer en omdat dit echt zo’n “gedachten op nul”-project is, koos ik er voor om deze sjaal nog eens te maken. Ik had niet direct een doel voor of een plan met deze sjaal maar dat zou ik dan achteraf wel zien.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Voor deze sjaal zet je heel veel lossen op, zolang als je wilt dat de sjaal wordt. Op die lossen haak je vasten, tot je op het einde van de rij komt en x-aantal lossen bij haakt. Als je op dat extra stukje dan weer vasten haakt, ontstaat er een krulletje.  Zo haak je verder totdat je vindt dat de sjaal breed genoeg is.

De lengte bepaal je dus door het aantal lossen dat je opzet als je begint. En daar had ik mij vergist. Ik had echt wel héél veel lossen opgezet waardoor ik dus ook hele lange rijen heb. Met 1 Zauberball van Schoppel Wolle had ik een hele lange maar ook hele dunne sjaal. Gelukkig had ik nog een tweede bol in dezelfde kleur liggen en kon ik die ook nog gebruiken. De sjaal blijft lang maar nu is hij van breedte ook wel goed en kan hij dus echt gedragen worden in de winter.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: