Eind 2019 mocht ik de Xylocopa sweater testbreien voor jellyKNITTING. Ik heb al een paar items voor haar morgen testbreien en voor de workshop gebruik ik ook twee patronen van haar.

De Xylocopa sweater wordt in het rondgebreid in de honingraadsteek. Bij de honingraadsteek, laat je een steek vallen zodat je die de rij eronder kan breien. Dat geeft een leuk effect maar is zeker in het begin ook wel wat stresserend. In het begin vond ik het daarom ook geen leuke steek maar nu gelukkig wel!

De trui wordt in het rond gebreid waarbij je begint met de boord onderaan en zo verder naar boven breit. De mouwen worden er dan achteraf aangebreid.
Er mochten nog geen foto’s gedeeld worden maar heb de trui toch al een paar keer aangehad hoor! Hij is zo leuk om te maken én vooral ook om te dragen.

Het patroon is nu gratis beschikbaar op de website van The Hook Nook Life.


2 reacties

Annemarie Joziasse · 06/05/2020 op 08:26

Wat een prachtige steek. Het lijkt me wel lastig om te breien met een Engelstalig patroon… maar ik ga ‘m wel opslaan die link. Ik zie dat je de sweater ook makkelijk wat langer kan maken (met mijn lichaamsbouw is zo’n naveltruitje echt geen gezicht!).

    Lize · 06/05/2020 op 08:54

    Ik brei bijna altijd met Engelstalige patronen. Het ‘probleem’ is dan wel dat je sommige begrippen niet kan vertalen in het Nederlands 😉 Ik wil altijd proberen om je van op afstand te helpen. Je kan de sweater inderdaad gemakkelijk langer maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: