In mei liet ik je weten, dat je een test kan doen om te weten welk type van fiber muse jij bent. In juni besprak ik het profiel van de dromer al. Nu is de zoeker aan de beurt. De zoeker breit als een vorm van zelf-ontdekking.

OVER DE ZOEKER 

Deze fiber muse zoekt een diepere relatie met haar ambacht: leren over het verhaal achter het ontwerp, de oorsprong, de geschiedenis en de betekenis ervan. Ze is zeer milieuvriendelijk en houdt van de frisse lucht en de natuur dus ook van de langzame, duurzame manier van breien. Ze begrijpt dat breien een oude ambacht is, die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Ze houdt ervan om over andere culturen te leren en hoe ze hebben bijgedragen aan “garenkunst”. Het geeft haar een speciaal gevoel van verbondenheid om de herkomst van het garen, een ontwerp of een patroon te kennen.

Die primaire gevoel van verlangen naar het willen verkennen van de wereld is wat haar uniek maakt. Alle types fiber muse delen aspecten met elkaar, kenmerkend voor de zoeker is de wereld te verkennen via het breien.

MINI UITDAGINGEN 

  • Lees meer over de oorsprong van je favoriete garenmerk en volg het pad van het garen van de schaap tot bij jou!
  • Daag jezelf uit om een patroon te breien met een ontwerp uit een ander land of continent.

INSPIRATIE VOOR DE ZOEKER 

De zoeker fiber muses gebruiken breien als een vorm van verbinding en ontdekking. Hier volgen een paar aanbevelingen voor garen met rustieke, natuurlijke geverfde kleuren met de focus op het levend houden van de lokale tradities.

PATRONEN VOOR DE ZOEKER 

Deze patrooncollectie is speciaal samengesteld voor de zoeker. De kleurenontwerpen zijn geïnspireerd op traditionele Maori  taniko motieven, elk met hun eigen speciale betekenis en de sjaalontwerpen zijn geïnspireerd op plaatsen over de hele wereld. Reis naar nieuwe plaatsen terwijl je deze patronen breit.

 

Categorieën: Zelftest

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: