Jelly knitting zocht mensen die het zagen zitten om een patroon te testbreien voor haar. Zij heeft het patroon geschreven en wilt nu weten of het goed is geschreven. Het zag er een mooie top, mouwloze T-shirt, uit dus stelde ik mij kandidaat.

Ik heb ooit een trui gebreid maar daar ben ik niet zo tevreden over. Omdat ik ondertussen veel heb bijgeleerd wou ik mij hier wel aan wagen.

Je breit 2 dezelfde delen. Je begint met een aantal rijen in het kantpatroon, om daarna de steken te verdubbelen en een heel stuk tricot (1 rij rechts, 1 rij averechts) te breien. Onderaan eindig je met een randjes van 6 rechtse rijen.

Aan selfies trekken en er dan nog lachend opstaan is duidelijk nog veel werk 😉

Daarna na je de 2 delen aan elkaar, het kantpatroon niet want die plaats heb je ongeveer nodig om je armen door te steken. Ik was verstrooid en naaide langs één kant wel héél de zijkant dicht en ik kan je verzekeren: dat is geen goed idee!
Bovenaan naai je nog ca. 5 cm steken samen voor de schouders en dan is de top klaar.

Ik maakte deze top in pima katoen van Borgo de pazzi en ik vind het zalig om te dragen omdat het zo licht aanvoelt. Je merkt het bijna niet dat je iets aan hebt en zou dus zeker niet denken dat het gebreid is.


2 reacties

Jasmien · 09/04/2019 op 13:40

Mooi hoor! Knap dat je zo mooi kan breien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: